Kampanjsida, webb

Kampanj video till hemsida

DOOH video

Nikon har nyligen släppt en actionkamera: ”KeyMission 360”.
Den lilla kameran går att fästa på kläderna eller utrustningen och fångar 360 grader av allt som händer runtomkring. Den är vattentät, stöttålig, köldtålig och dammtät.
Nikons bildspråk på hemsidan riktar sig till teknikintresserade människor som gillar att resa, vara i naturen eller ägna sig åt extremsporter. Majoriteten av Nikons ambassadörer som består av professionella fotografer är män. Bilden av att den seriösa hobbyfotografen men också proffsfotografen är en man är tydlig. 
MIN LÖSNING
Idén är att göra actionkameran mer folklig.  
Att filma världen runtomkring och vardagen ska inte bara vara till för extremsportaren och naturentusiasten. 
Det finns en större bredare målgrupp som skulle uppskatta den lilla kameran som filmar i 360 grader. Och många av dem är kvinnor. Allt från "vloggare" till de som aldrig hållit i en kamera. 
Idén är en kampanj för ett samarbete mellan Nikon och en kvinnlig filmskapare för att ta fram en ny ”Life in a day” film men med ett kvinnligt perspektiv. 
När filmen/dokumentären ”A life in a day”, som producerades av Ridley Scott, kom ut blev den en succé. Den 24:e juli 2010 deltog tusentals människor runtom i världen genom att filma sina liv och svara på ett antal frågor. De laddade sedan upp materialet på Youtube. Det klipptes sedan ihop till en och en halvtimmes lång film där man får följa olika människor runt om i världen och ta del av deras liv. I filmen besvaras frågorna: vad du är rädd för, vad gillar du, vad får dig att skratta och vad har du i fickan. 
I denna kampanj är det kvinnliga perspektivet som står i fokus, men idén är densamma; under en dag ska kvinnor runt om i världen filma sin dag och få svara på ett antal frågor. 
Nikon är främsta sponsor till filmen och kommer att skicka ut ett antal KeyMission360 kameror runt om i världen/Europa till kvinnor som vill delta. Alla har inte tillgång till tekniken för att delta och för att få ett bredare perspektiv hjälper Nikon alltså till med att skicka ut kameror till olika kvinnoorganisationer. De små KeyMission kamerorna passar perfekt då de går att fästa på kläderna och behöver inte vara i vägen under en arbetsdag. 
Det kommer även ske en tävling i sociala medier där de kvinnor som vill vara med i filmen kan vinna en kamera. 
De ska då ladda upp en film i sociala medier. 
Detta är även en utmärkt möjlighet att visa upp KeyMission 360 kameran och dess funktioner. 
En stor del av materialet kommer att ha filmats med andra typer av kameror, men tack vare Nikons sponsring kommer en del vara filmat i 360 grader. Den slutgiltiga filmen kommer att visas på en erkänd filmfestival och även finnas tillgänglig på Nikons hemsida. 
Back to Top